lördag 30 juni 2012

Knäckebröd

Tog och kvällsbakade en till kväll den här veckan. I torsdags blev det kladdkakemuffins. Nu blev det knäckebröd som passar till frukost, till kvällsmat, till soppan eller fisken. Vad du vill. Det går snabbt att röra ihop. Sen är det bara in i ugnen och så kan man ju sätta timern och göra massa annat under tiden medan det gräddas. MYCKET GOTT!

Här kommer receptet:
2 dl majsmjöl (Dinkel går också väldigt bra, om inte ännu godare)
1 dl solrosfrön eller pumpakärnor (jag hade en halv dl av varje)
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1 tsk salt
1/2 dl olja
3 dl kokande vatten

Gör så här:
Rör ihop ingridienserna. Häll upp på bakplåtspapper på plåt. Tunna ut med fingrarna eller med kavel. Strö på flingsalt

In i ugn 1 timme i 150 grader celcius.
Bryt det i bitar när det svalnat. Förvara det i tex glasburk (torrt).

Lycka till!

Om man inte är så förtjust i sesamfrö så kan man ersätta det med linfrön. (Bra för tarmarna).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar