lördag 21 september 2013

Min mormor del 10- 12 år

Idag kommer ett väldigt kort inlägg om mormor när hon var 12 år. Har inte kommit så mycket längre i det kapitlet. Efter detta är det 4 delar av följetången kvar.

12 år

Mormor hade en klasskamrat vid namn Gun Berge. Gun trodde på Jesus, och hon berättade ofta om honom. Visst trodde Birgit på Gud. Men, att tala om Jesus och be på det sättet som Gun gjorde det förstod hon inte. Hon bestämde i alla fall att ge det ett försök. En kväll hade hon vart ute och dansat. Hon tackade Jesus för att hon hade haft det så roligt. Men, hon tyckte väl inte att det hjälpte så mycket.

Sen kom kvällen som skulle förändra hennes liv. Birgit och hennes föräldrar var hembjudna till Gun och hennes familj. De hade mycket trevligt. Efteråt följde de med på Gudstjänst. Då fick både Birgit och hennes föräldrar ta emot Jesus. Vilken kväll!

Hennes moster brukade säga att när Birgit växer upp och får känna på vad livet innebär så kommer hon lämna de där med Gud och tron. Men, varje gång som Birgit delade sitt vittnesbörd så blev hon vid den delen lite ansträngd och sade:

-          Min moster visste ju inte vem Jesus var.

Visst kan livet vara tungt och svårt ibland. Det var det även för Birgit. Men, inte lämnade hon Jesus inte. Läs vidare får ni se.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar